Golf

Portugal is een waar paradijs voor golfers. In de regio rond Lissabon zijn de golfbanen veelal vriendelijk geprijsd. De ligging van de golfbanen is nooit ver van de Atlantische zeekust. Dit zorgt voor een mild klimaat, zowel in de winter als de zomer. Terecht kan Portugal gezien worden als een golfbestemming waar het hele jaar gespeeld kan worden.

De Portugese Rivièra, Estoril en Cascaïs ten westen van Lissabon op slechts 25 minuten rijden van Villa dos Limoeiros. Estoril, het vroegere toevluchtsoord van afgezette monarchen en verbannen aristocraten is nog steeds een cosmopolitische plek met veel glamour en charisma. Noordelijk van Lissabon, ongeveer 20 minuten rijden van Villa dos Limoeiros, de Costa Prata, een licht heuvelachtige streek welke bekend staat om zijn prachtige zandstranden, duinlandschappen en hoog boven de branding uitstekende rotskusten.

Villa dos Limoeiros wordt omringt door meer dan 25 golfbanen.
Villa dos Limoeiros staat ook vermeld op www.golfreiswijzer.nl; de onafhankelijke golfreis-portal met informatie over meer dan 15.000 golfbanen wereldwijd.  

De meest populaire golfbaan is Penha Longa Atlantico en Quinta do Peru Clube is de beste golfbaan van Regio Lissabon.

Hieronder vind u een lijst met alle clubs in de regio Lissabon/Costa D’Oeste.

Naam golfbaanPlaatsHolesPar
Aroeira 1Charneca da Caparica1872
Aroeira IICharneca da Caparica1872
Bela Vista Campo de GolfeLissabon932
Belas Clube de CampoBelas1872
Bom SucessoObidos (Costa D’Oeste)1872
Golf do EstorilEstoril1869
Golden Eagle Residence & Golf Resort (Quinta do Brincal)Rio Maior (Costa D’Oeste)1872
Lisbon Sports ClubBelas1869
De Montado Clube de GolfePalmela1872
Oitavos Dunes Golf clube Quinta da MarinhaCascais1871
Paco do LumiarLissabon1857
Penha Longa AtlanticoSintra1872
Penha Longa MosteiroSintra935
Pestana Beloura Golf & ResortSintra1873
Praia d’El Rey Golf & Beach ResortObidos (Costa D’Oeste)1872
Quinta da BelouraSintra1873
Quinta da MarinhaCascais1871
Quinta do Peru ClubeQuinta do Conde1872
Riba golfe ISamora Correia1872
Riba golfe IISamora Correia1872
Royal Obidos GolfObidos (Costa D’Oeste)1872
Santo Estevao GolfeBenavente1873
Troia GolfGrandola1872
Turistico do Botado ComplexoPeniche (Costa D’Oeste)972
Vimeiro Club GolfMaceira TVD968
The Westin Campo RealTorres Vedras (Costa Do Oeste)18 72
Golf_Quinta da MarinhaQuinta da Marinha ligt in één van de meest spectaculaire golflocaties. Met name hole 13 is bijzonder, omdat deze schuin afloopt in de richting van de zee. De golfbaan van Oitavos is de eerste Europese golfbaan en de tweede van de wereld die erkend werd met de “Certified Signature Sanctuary/Gold”.
Golf_Penha Longa MosteiroDe golfbanen van Penha Longa Mosteiro en Penha Longa Atlantico liggen midden in een landschap dat behoort tot het werelderfgoed en met uitzicht op het ‘Palácio da Pena’ en de ruines. Een omgeving dat al vanaf de 14e  eeuw als zomerverblijf  door het Portugese koningshuis wordt verkozen.
Golf_Quinta de BelouraU kunt ook ontspannende golfdagen beleven op het vlakke golfterrein van Quinta da Beloura. Hier heeft u een mooi uitzicht op de Serra de Sintra. Het terrein is omringd door 40.000 verschillende bomen en het parcours heeft veel waterpartijen.
Golf_The Westin Campo RealCampo Real, Torres Vedras De 18-holes baan The Westin Campo Real is aangelegd in een heuvelachtig gebied bij Torres Vedras met veel fraaie uitzichten over dit rijke wijngebied.Voor deze baan is het advies: verwen jezelf en neem een buggy. De afstanden en hoogteverschillen tussen de holes zijn aanzienlijk.
Golf_Botado Golf Club, PenicheBotado Golf Club, Peniche Deze zeer uitdagende, niet gemakkelijke 9-holes baan Turistico do Botado Complexo behoort bij het Atlantico Hotel in Peniche en ligt in de voor het hotel gelegen duinen.
De baan is zeer rustig.
Golf_agolfAgolf In het centrum van de Ribatejo, op ongeveer 45 minuten vanaf het centrum van Lissabon, vinden we het 500 ha. grote landgoed “Herdade de Vargem Fresca”. Op dit prachtige landgoed, waar de eeuwenoude kurkeiken domineren, zijn twee 18-holes banen aangelegd: Riba golfe I en Riba golfe II.
Golf_Quinta do Peru, AzeitaoQuinta do Peru, Azeitao Quinta do Peru Clube is gelegen vlakbij Azeitao, op ongeveer 40 km van Lissabon. Vanuit het clubhuis, met terras, heb je een fraai uitzicht over de 18e hole en de driving-range.Er zijn goede oefenfaciliteiten.
 Golf_Aroeira 1, Monte de CaparicaAroeira 1, Monte de Caparica Bekend als het Portugese “Wentworth” is Aroeira 1 al twee keer de gastheer geweest van het Portugees Open, in 1996 en in 1997. Het ressort is gelegen op slechts 20 minuten van Lissabon in ruim pijnbomenbos, vlak langs de Atlantische Oceaan op ca. 900 ha.

Bron: www.golfreiswijzer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven